Wat betekent terroristische dreiging?

Helaas zijn we ons tegenwoordig maar al te bewust van de dreiging van terroristische aanslagen. Het organiseren van bijeenkomsten met grote groepen mensen vormt een reëel risico. Dat vraagt om aandacht en daarom organiseerden Hoffmann, Crowd Support (beiden onderdeel van Trigion) en Bavak (bouwkundige en technische veiligheid) onlangs een congres over 'terrorismedreiging', met toonaangevende sprekers uit het veiligheidsdomein.

Informatie, middelen en mensen

Materiedeskundigen van de AIVD en het NCTV en vakspecialisten uit diverse disciplines deelden inzichten, ontwikkelingen en vooral praktische handvatten. Specialisten van Crowd Support gaven antwoord op de vraag hoe een veiligheidsorganisatie wordt ingericht, hoe personeel optimaal ingezet kan worden en waarom informatie, middelen en mensen niet zonder elkaar kunnen bij het bewaken en beveiligen van een evenement.

Integraal beveiligingsconcept voor evenementen

Hoffmann en Tardis Research gingen vervolgens in op het in kaart brengen van dreigingen aan de hand van inlichtingen en risicoanalyses waarna Bavak toonde welke technische maatregelen, zoals roadblocks en scanapparatuur ingezet kunnen worden. Gezamenlijk presenteerden benoemde partners een integraal beveiligingsconcept voor optimale veiligheid tijdens evenementen.

Whitepaper

Aan de hand van het congres is een whitepaper geschreven. Dit whitepaper geeft een samenvatting van de gehouden presentaties, met hierbij de belangrijkste conclusies op een rij. Gezien het besloten karakter van het congres is dit whitepaper niet vrij te downloaden. Wel kunt u via de website van het congres een verzoek indienen bij de organisatie om dit whitepaper te ontvangen.

Gerelateerde artikelen

Door facilitaironline.nl te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen