Timeline 50 jaar Facilicom

1966

binnenhof, den haag

De Gebouwen OnderhoudMaatschappij (G.O.M.) begint op 1 januari met één klant (Gemeentewerken Rotterdam), 400 medewerkers en een omzet van ongeveer 2 miljoen gulden.

1974

gom, belgie

Start van Gom België. De eerste klant is Ford Tractor in Antwerpen. Inmiddels telt Facilicom België ruim 4.000 medewerkers en levert het bedrijf een compleet en geïntegreerd pakket soft en hard facilities.

1979

gom security

Oprichting Gom Security Services, later omgedoopt in PreNed, tegenwoordig Trigion. Van niks uitgegroeid tot het toonaangevende beveiligingsbedrijf van Nederland.

1982

hoofdkantoor, 1982, facilicom, gom

Management en staf van hoofdkantoor en alle bedrijven en divisies worden samengebracht in de overkoepelende organisatie Gom Bedrijfsdiensten voor Gebouwen.

1983

Grote brouwerijen zoeken een partner om de leidingen van hun bierinstallaties te reinigen. Gom zegt meteen ja. Al snel rijdt Tapwacht met veertig auto's door heel Nederland.

1986

prorest, geschiedenis

Kantines worden bedrijfsrestaurants en ook die dienstverlening wordt meer en meer uitbesteed. Prorest Catering wordt vanuit het niets opgezet en groeit al snel uit tot de vijfde cateraar in Nederland.

1986

breijer, bouw en installatie

Met de overname van het Rotterdamse Breijer krijgen ook bouw, installatie en onderhoud invulling. Eerste directeur was Hans Gennissen, nu president-directeur van Facilicom, toen vers van de universiteit.

1989

Vanuit België wordt de stap naar Frankrijk gezet met de oprichting van Gom Enterprise de Nettoyage s.a.r.l. in Lille. Facilicom France zetelt nu in Parijs en telt inmiddels zo'n 3.000 medewerkers.

1995

intergom, axxicom,

De divisie Personeelsdiensten levert eerst vooral uitzendkrachten voor de zusterdivisies. Later ontwikkelt Intergom zich onder de naam Axxicom tot een aanbieder van zorgondersteunende diensten.

1995

ffs, facilicom facility solutions

Er komt steeds meer vraag naar facilitair management en multiservices. (Facilicom) Facility Solutions speelt daarop in en gaat nog een stapje verder door, bijzonder voor die tijd, ook maincontracting te gaan aanbieden.

1996

facilicom, facilitaire combinatie

Alleen het schoonmaakbedrijf gebruikt nog de naam Gom, daarom krijgt het overkoepelende bedrijf een nieuwe naam: Facilicom, een samentrekking van 'facilitaire combinatie'.

2003

permaclean, uk, england, history

Facilicom neemt het Londense schoonmaakbedrijf Permaclean over, later omgedoopt tot Facilicom Cleaning Services. Het is de start van Facilicom UK, nu met ruim 3.000 medewerkers ook actief in beveiliging.

2005

falck, prened, trigion, geschiedenis

Falck Security wordt overgenomen en samengevoegd met PreNed. Samen vormen ze een beveiligingsbedrijf met een heel nieuw elan: Trigion.


2006

facilicom, hoofdkantoor

Facilicom bestaat 40 jaar en betrekt op de eerste werkdag van het jaar het nieuwe hoofdkantoor in Schiedam, door eigen bedrijven ontwikkeld en ook meteen een showcase als hét facilitaire kantoorgebouw.

2014

facilicom, hoofdkantoor

Met de lancering van Incluzio wordt Facilicom ook actief in de zorg. Het bedrijf staat los van de facilitaire activiteiten en moet uitgroeien tot een belangrijke tweede pijler onder het moederbedrijf.

2016

De circa 28.000 medewerkers van Facilicom vieren het 50-jarig jubileum. Met het samengaan van Facilicom Facility Solutions en Breijer tot Facilicom Solutions ziet Facilicom 2.0 het licht: soft en hard facilities zijn nu totaal integraal.

Lees meer

Lees ook de artikelen 50 jaar Facilicom en Vijftig jaar continuïteit.

Gerelateerde artikelen

Door facilitaironline.nl te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen