Schone stations en bussen in Lyon dankzij Gom

Keolis is het grootste openbaar vervoerbedrijf in Frankrijk. Het internationaal opererende bedrijf is onder meer verantwoordelijk voor Sytral/TCL, het regionale openbaar vervoerbedrijf in Lyon en omstreken. Het netwerk van TCL omvat vier metrolijnen, vier tramlijnen, acht trollybuslijnen, meer dan honderd busroutes en twee kabeltreinen. Het bedrijf vervoert dagelijks zo'n 1,4 miljoen passagiers.

Gom Frankrijk werkte al voor Keolis in Lille, ook al zo'n grote agglomeratie. Daar is Keolis verantwoordelijk voor transportbedrijf Transpole. Gom Frankrijk schreef in 2013 in op de aanbesteding in Lyon van Keolis. Het gaat om een miljoenencontract met een looptijd van zes jaar. Gom won de aanbesteding en kon per 1 januari 2014 in Lyon aan de slag. Het bedrijf zet zo'n zestig medewerkers in die verantwoordelijk zijn voor het schoonhouden van treinstations, metrostations en sanitair én het schoonmaken van de vele bussen.

Het contract werd onder meer aan Gom gegund doordat het bedrijf op een goede manier gebruik maakt van de kennis die het bedrijf al had opgedaan in Lille. Het schoonmaakbedrijf kon Keolis daardoor een op maat gesneden oplossing bieden met bijvoorbeeld een deskundig schoonmaakprogramma voor de bussen, een verhoging van de algehele kwaliteit van de schoonmaak, een heel andere organisatie van de werkzaamheden en een efficiëntere schoonmaak door de inzet van meer nachtdiensten. Door zich goed te verdiepen in de wensen van de klant en de specifieke lokale omstandigheden kon Gom zelfs een oplossing bieden voor sociale problemen die zich in het oude contract voordeden.

Het Franse schoonmaakbedrijf is blij met het langlopende contract en de mooie omzet die daarmee wordt gerealiseerd. Het bedrijf heeft het succes te danken aan de klantgerichte opstelling bij de aanbesteding. Gom kon daardoor een aanbieding doen die perfect paste bij de uitvraag van Keolis en op punten zelfs betere oplossingen bood dan waar het bedrijf om had gevraagd. Keolis is dan ook zeer tevreden met de manier waarop Gom uitvoering geeft aan het complexe contract.

Gerelateerde artikelen

Door facilitaironline.nl te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen