Blog | Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst

Kinderen houden je jong, maar je krijgt er soms grijze haren van. Die uitspraak hoor je wel vaker onder jonge ouders, maar eigenlijk kun je hem zonder meer doortrekken naar het bedrijfsleven. Ook in onze zakelijke dienstverlening hebben we te maken met een behoefte aan ‘vers bloed’. Wie de jeugd heeft, heeft immers letterlijk de toekomst!

 

Jonge mensen leveren een frisse blik, veel energie, en zijn flexibel genoeg om mee te bewegen met onze klanten en markten, die immers ook in beweging zijn. De meer ervaren manager kan dat natuurlijk ook, maar voor jongeren is het soms net iets gemakkelijker. De ervaren collega doet hier zijn voordeel mee.

Facilicom wil volop gebruik maken van de ideeën die de nieuwste generatie ons te bieden heeft. Daarom leiden we samen de medewerkers van de toekomst op. Enerzijds doen we dit door het begeleiden van stagiairs en het les geven aan studenten. Anderzijds doen we dit door onze kennis en kunde te delen met docenten en onderwijsdirecties. Verschillende collega’s hebben er al mooie voorbeelden van. Zo hebben we samen met onze opdrachtgevers unieke leermodules ontwikkeld. Bijvoorbeeld de HIP-modules (luchtvaartdienstverlening en facilitaire dienstverlening Albeda College), Youngflex (Albeda College), de ‘Gom’-klas (Startcollege Zadkine) en de verschillende facilitaire modules (ROC West-Brabant, ROC Friesland College).

Daarnaast willen we meer stagiairs, en een uitstekende begeleiding van deze stagiairs. Daarom werken we aan een vernieuwd stagebeleid. Wij streven dan ook binnen alle teams van medewerkers een goede combinatie na van ‘jong en oud’, ‘ervaren en onervaren’. Dit sluit ook naadloos aan op onze visie over duurzame inzetbaarheid. Ik raad je daarom aan om jouw kennis te delen met stagiairs. Enerzijds kunnen stagiairs de slagkracht van ons als professionals vergroten door te ondersteunen in werkzaamheden of door actuele thema’s voor ons te onderzoeken. Anderzijds kunnen wíj weer bijdragen aan het opleiden van deze toekomstige facilitaire professionals en wie weet worden zij wel onze toekomstige collega’s.

Onlangs hebben we ons, met een grote groep Facilicom-medewerkers uit alle divisies, gebogen over dit onderwerp, in een zogenoemd ‘intern kenniscentrum’. We gingen, samen met professionals en de doelgroep zelf, in verbinding met jongeren met ambitie. Ik vond het mooi om te zien hoe de interactie veelbelovend op gang kwam: een positief signaal voor de toekomst van Facilicom. Want gezien de voorziene krapte op de arbeidsmarkt is het belangrijker dan ooit om ook de nieuwste generatie te boeien voor het facilitair bedrijf. 

Martine Geurts, Vice CEO Facilicom Group

Gerelateerde artikelen

Door facilitaironline.nl te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen