Vijf maanden vakantie

Ik zou haast zeggen: welkom terug van vakantie, maar de kans is groot dat u al maanden geleden naar een zonnig oord bent geweest, of pas komende maand gaat, of misschien zelfs in het voorjaar al bent geweest en in het najaar nog een keer de koffers pakt. Het vakantieseizoen begint in Nederland de laatste jaren al in mei en loopt door tot oktober. Het is waar: de vakantiespreiding is daardoor uitstekend. Maar het is de vraag of dat wel goed is. Het betekent namelijk dat vijf maanden lang medewerkers enkele weken afwezig zijn. In vergaderingen en werkgroepen zijn vaak een of twee stoelen leeg. Collega’s moeten gedurende lange tijd even een tandje bijzetten, want het werk moet natuurlijk wel gebeuren. En de continuïteit van de operatie is al die tijd toch net iets moeilijker te garanderen.

In de bouw is dat beter geregeld. Alle bouwbedrijven en toeleveranciers sluiten tegelijkertijd hun deuren en gaan op dezelfde dag weer aan de slag. Het werk kan tot de laatste dag voor de bouwvak doorgaan, en wordt de maandag na de vakantie weer door iedereen opgepakt. Duidelijk en efficiënt. Nu wil ik niet ervoor pleiten om dat bij alle bedrijven maar in te stellen. Alleen al omdat we dan ook hier onze eigen zwarte zaterdag zouden krijgen, vakantiehuisjes peperduur zouden worden en Schiphol de drukte niet aan zou kunnen. Maar het is toch wel het overwegen waard om de periode waarin mensen op vakantie gaan, te beperken.

In het verlengde daarvan is het misschien ook wel een idee om eens te kijken naar de hoeveelheid vakantiedagen, ADV-dagen en andere vrije dagen die medewerkers tegenwoordig hebben. Zelf mag ik dit jaar maar liefst 34 dagen doorbetaald en wel vrij nemen. Dat zijn bijna zeven weken! Dat maakt het bijna logisch dat veel mensen twee of zelfs drie keer per jaar langere tijd op vakantie gaan, anders krijgen ze de dagen niet eens op.

In de nieuwe beveiligings-CAO is daar nu iets aan gedaan. De dertien doorbetaalde ADV-dagen die iedere fulltime-medewerker standaard kreeg, worden afgeschaft. Het periodesalaris blijft gelijk. Per saldo gaan medewerkers daardoor 5,2 procent per uur meer verdienen. Dat is natuurlijk een beetje een sigaar uit eigen doos, want op het eind van de periode wordt er niet meer geld op hun rekening gestort. Maar ze kunnen wel weer gewoon veertig uur gaan werken als ze dat willen en als dat mogelijk is, en dan verdienen ze dus wel meer. Ook voor werkgevers is er een voordeel, want medewerkers zijn flexibeler in te plannen. Opdrachtgevers profiteren eveneens, want er hoeft in 2013 geen salarisverhoging te worden doorberekend in de tarieven. Zelfs de BV Nederland vaart er wel bij, want de productiviteit van deze medewerkers neemt (in potentie) toe.

Ik denk dat dit een maatregel is die navolging verdient in veel meer sectoren. De ADV-dagen zijn in 1982 bedacht en vastgelegd in het historische Akkoord van Wassenaar. Misschien is dit het moment dat politiek, werkgevers en bonden opnieuw tot zo’n consensus moeten komen maar nu om de vrije dagen-berg aan te pakken. Dat is goed voor de bedrijvigheid en zou dus kunnen helpen om uit de huidige economische impasse te komen.

Geert van de Laar (concerndirecteur)

Door facilitaironline.nl te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen