Blog | Samen investeren in de toekomst van jong Rotterdam

Schoonmaken bij Diergaarde Blijdorp, het Franciscus Gasthuis & Vlietland of de Hogeschool Rotterdam. Zo’n vijftien jongeren uit Rotterdam-Zuid maken op dit moment intensief kennis met alle kanten van het schoonmaakvak in verschillende branches. Ze volgen een praktijkgerichte schoonmaakopleiding aan het Zadkine Startcollege. Een zogenoemde Entreeopleiding voor jongeren van 16 jaar of ouder zonder vmbo-diploma. Gom zorgt voor voldoende passende stageplekken én voor goede begeleiding op de werkvloer. Zo krijgen de jongeren het vak snel onder de knie.

Het bieden van goede werkervaringsplekken doen we bij Gom met veel plezier. We willen onze klanten meer bieden dan een schone (werk)omgeving. Dat geldt uiteraard ook voor onze opdrachtgevers in het onderwijs. Door onze nauwe contacten met scholen weten we dat goede stage- en werkervaringsplekken zeer gewild zijn, vooral in het beroepsonderwijs. Daar helpen we onze klanten dus graag verder mee.

Maar met het bieden van die leerplekken doen we meer dan onze opdrachtgevers blij maken. Als één van de grootste werkgevers van Rotterdam hebben we ook een sociale en maatschappelijke rol. We voelen ons nauw betrokken bij de stad en haar bewoners en willen een bijdrage leveren aan het bieden van kansen aan nieuwe generaties. Zeker in Rotterdam-Zuid is samenwerking op dat gebied belangrijk. Voor veel jongeren daar is een mbo-diploma op niveau 2 niet altijd haalbaar. En juist dan kan een goede stageplek het verschil maken. Zo’n stage vormt dan vaak net dat belangrijke opstapje naar een leuke, betaalde baan. Naar een toekomst. Daar zijn we ons goed van bewust. Vandaar ook dat we ons met zoveel enthousiasme inspannen voor een goede begeleiding van deze jongeren.

Natuurlijk, ook wijzelf hebben voordeel bij een goede relatie met het onderwijs. Het mes snijdt aan twee kanten. Gom wil en moet ook investeren in nieuwe instroom van jonge mensen in haar organisatie. Alleen zo kunnen we er zeker van zijn dat we op termijn voldoende goed geschoolde en gemotiveerde medewerkers aan ons kunnen binden. Een goede en nauwe samenwerking met het onderwijs is dé manier om dat te bereiken.

Met de motivatie van deze jongeren zit het overigens wel goed. Op 6 juli rondt de tweede Gom-klas de eenjarige Entreeopleiding af. Niet één van de vijftien deelnemers is het afgelopen jaar uitgevallen. Een fantastische score, als je weet hoe hoog het uitvalpercentage bij entree-opleidingen gemiddeld is. Een zeer geslaagde samenwerking dus tussen student, onderwijs en bedrijfsleven.

Mieke Sprinkhuizen, senior accountmanager Onderwijs

Gerelateerde artikelen

Door facilitaironline.nl te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen