Blog | Rotterdam werkt!

De arbeidsmobiliteit van Nederlanders behoort volgens verschillende onderzoeken tot de laagste ter wereld. Loyaliteit is mooi maar je moet je wel blijven ontwikkelen. Binnen Facilicom werken we aan  job rotation, hebben we een eigen mobiliteitsbureau, is er een jaarlijks traineeship en zijn er uitgebreide training- en development programma’s. Maar waarom zouden we ons eigenlijk beperken tot ons eigen bedrijf, hoe divers dat ook is?

‘Rotterdam werkt’ is een nieuw netwerk van bedrijven en instellingen in Rotterdam en omgeving die samen willen optrekken als het gaat om HR vraagstukken waaronder mobiliteit, om zo de arbeidsmobiliteit in de regio te vergroten. Sinds kort is Facilicom strategisch partner geworden van dit netwerk en ik ben, als vertegenwoordiger van Facilicom in dat netwerk hier erg enthousiast over. Enkele andere leden zijn naast het Havenbedrijf Rotterdam als initiatiefnemer bijvoorbeeld Rotterdam Airport, de Erasmus Universiteit, Ahoy en Engie. Samen met collega-HR-partners delen we ervaringen en kennis en kijken we binnen dit netwerk naar mogelijkheden om mensen een tweede loopbaan te bieden. Of een mooie vervolgstap van hun huidige carrière. Ook wordt er bijvoorbeeld gekeken naar mogelijkheden voor gezamenlijke trainingen en de opzet van een gezamenlijk kenniscentrum.  Daarnaast zijn er ideeën voor gemeenschappelijke traineeships voor moeilijk invulbare functies op het gebied van Finance of IT. Stel je voor: een breder traineeship kun je je nauwelijks voorstellen!

De eerste succesverhalen zijn er al. Een Business Controller stapte over van de maritieme aannemer Van Oord naar de technisch dienstverlener Engie en een projectengineer van het Havenbedrijf naar Rotterdam Ahoy, zoals ik hoorde op mijn eerste bijeenkomst. En ik moet zeggen: het smaakt naar meer. Met dit netwerk faciliteren we, net als we al intern doen,  persoonlijke groei en professionele ontwikkeling van medewerkers. Ik vind dat erg belangrijk, omdat het past binnen een goed loopbaanbeleid. Je neemt mensen aan, leert hen zich te ontwikkelen, en uiteindelijk ga je een keer uit elkaar. Sommige mensen vinden dat zonde van het talent dat wegstroomt uit je organisatie. Ik kijk daar anders naar: wanneer je zo’n loopbaanstap goed afrondt, verlies je geen talent, maar win je een ambassadeur van je organisatie!

Geert-Jan Thijssen, manager Corporate Recruitment van Facilicom Group

Gerelateerde artikelen

Door facilitaironline.nl te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen