Blog | Partnership als vliegwiel

Als het om klantgerichtheid gaat, dan zijn er eigenlijk geen grenzen. Maar wat als een klant – een heel grote opdrachtgever zelfs – met het verzoek komt om samen te gaan werken met één van je collega facilitair dienstverleners? Tja, het is wel het toppunt van klantgerichtheid als je het voor elkaar krijgt. Maar is het ook werkbaar? “Ja, weten we inmiddels”.

Die opdrachtgever is het UWV. Een opdrachtgever met een multiservice-contract dat zo omvangrijk is, dat de locaties zijn opgedeeld in Noord-Nederland en Zuid-Nederland. Facilicom Solutions is er voor de noordelijke kantoren, Sodexo voor die in het zuiden.

Voorheen werd samengewerkt op deelgebieden. Sinds 2017 heeft UWV aan beide partijen gevraagd om gezamenlijk waarde toe te voegen aan het primaire proces van UWV door middel van het nauwer samenwerken, het opnemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in onze dienstverlening, gezamenlijk bezig zijn met innovaties en leren van elkaars kennis!

Toegevoegde waarde

Middels wetenschappelijk onderzoek werken we aan het aantoonbaar maken van en het sturen op de effecten van onze dienstverlening op het primaire proces.
Specifiek voor UWV brengen we de concrete relatie tussen facilitaire dienstverlening, gastvrijheidsbeleving, ziekteverzuim en arbeidsproductiviteit in kaart, zodat we van maximale toegevoegde waarde kunnen zijn. Een initiatief dat uniek is in de facilitaire markt.

Jeroen Hofmeester, directeur Multiservices en Maincontracting bij Facilicom. Dit blog verscheen eerder op www.facto.nl

Facto Congres

Tijdens het aankomende Facto Congres op dinsdag 5 juni presenteren we (Jan Achterberg van UWV, Jef van de Wetering van Sodexo en ik) onze samenwerking met Sodexo en uiteraard UWV, onder de titel ‘BAANbrekende SAMENwerking’. Tijdens deze workshop wordt ingegaan op wat samenwerking tussen twee grote concullega’s bij UWV betekent in de praktijk. Zien we u daar…?

Gerelateerde artikelen

Door facilitaironline.nl te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen