Blog | Medewerker van het jaar-verkiezing? Leukste onderdeel van mijn werk

Sinds twee jaar organiseert Gom de ‘medewerker van het jaar-verkiezing’. Samen met mijn office manager, kwaliteitszorgmanager en HR-adviseur vormen we de jury van district Zuid. Onze klanten hebben een e-mail ontvangen waarop ze onze schoonmaakmedewerkers of -teams kunnen nomineren. Ze geven daarop aan hoe bijzonder hun schoonmakers zijn. De een doet dat in een paar regels, de ander schrijft gerust twee A4’tjes vol. In district Zuid werken 1.800 medewerkers verdeeld over acht rayons. Vanuit elk rayon selecteren we één medewerker en één team bij wie we op bezoek gaan. Als je genomineerd bent, ben je al bijzonder, maar als wij op bezoek komen, ben je echt heel bijzonder. 

Tijdens de bezoeken zijn de genomineerden vaak erg verlegen, vinden het normaal wat ze doen en cijferen zichzelf weg. Maar de klant heeft ze genomineerd omdat ze ongevraagd een stapje extra doen, in welke vorm dan ook. En dat is meer dan een compliment waard. Je mag best tegen ze zeggen dat je trots op hen bent en het fijn vindt dat ze voor Gom werken. Dat doen we dan ook. 

Dit ‘rondje langs de velden’ is echt het leukste onderdeel van mijn werk. Ik krijg daar zoveel energie van. In de dagelijkse praktijk hebben we op onze HR-afdeling natuurlijk ook te maken met medewerkers die ziek zijn, die een waarschuwing krijgen of wiens contract we moeten beëindigen. Voor de zaken die goed gaan is doorgaans minder aandacht, gewoon omdat die wel ‘lopen’. Deze verkiezing daarentegen, is zó’n positief gebeuren. Voor Facilicom betekent de verkiezing vanzelfsprekend extra publiciteit. En ook de klant kan op veel aandacht rekenen via onze social media-kanalen. Een ander voordeel is dat we de werkvloer bezoeken en zo eens op een andere manier dan in de vorm van een evaluatie met de klant in gesprek raken. Maar het belangrijkste is dat we onze medewerkers ermee in het zonnetje zetten. Tijdens onze bezoeken zie je hun zelfvertrouwen groeien. En dat mag! Immers, door hen hebben wij tevreden klanten.


Simone van de Velde
Districtsdirecteur Gom Schoonhouden

Gerelateerde artikelen

Door facilitaironline.nl te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen