Hoger opgeleid, toch afstand tot arbeidsmarkt

De werkloosheid is hoog. In september zaten maar liefst 685.000 mensen zonder werk thuis. Dat is 8,6 procent van de beroepsbevolking. Ook schrikken: het aantal WW-uitkeringen is in een jaar tijd met maar liefst 33 procent toegenomen. Deze cijfers vertellen nog niet eens het hele verhaal. Er is ook veel verborgen werkloosheid. ZZP'ers die niet of nauwelijks meer werk hebben komen in deze cijfers niet voor. Ook al die vrouwen die zijn gestopt met werken omdat de kinderopvang veel duurder is geworden, zijn niet terug te vinden in de cijfers van UWV en CBS. En dan zijn er ook nog de jongeren. Onder jongeren tot 25 jaar is de werkloosheid zelfs 16,5 procent. En te vrezen valt dat we daar nog wel wat procenten bij kunnen optellen. Veel jongeren gaan van het MBO toch maar naar het HBO, doen een tweede studie, of een tweede master of gaan een jaar naar het buitenland omdat er toch geen werk is. Andere jongeren die eindelijk die baan willen waar ze het allemaal voor hebben gedaan, doen nog maar een stage, gaan heel ander werk doen of nemen een baan onder hun niveau.

Het is misschien wat erg dramatisch om te spreken van een verloren generatie, maar te vrezen valt dat deze jongeren nooit meer de baan krijgen waar ze voor zijn opgeleid en waar ze van hebben gedroomd. Straks, als de economie weer aantrekt en er wel weer banen komen op hun niveau, zijn er ook weer nieuwe jongeren met dezelfde opleiding die waarschijnlijk eerder in aanmerking zullen komen voor dat werk omdat ze goedkoper zijn. Ik ben bang dat dat op een gegeven moment gaat wringen. Op de korte termijn is het misschien prettig voor werkgevers om mensen te hebben die hoger zijn opgeleid dan eigenlijk nodig is. Maar de kans is natuurlijk groot dat deze mensen gefrustreerd raken in hun werk. Bij Facilicom gaan we er altijd prat op dat we de juiste mensen op de juiste plek hebben. Maar hier gaat het om de verkeerde mensen op de verkeerde plek en dat is natuurlijk niet goed. Ook in het privé-leven van deze mensen heeft dit vergaande gevolgen omdat ze met dat lagere inkomen ook niet het leven krijgen dat ze zich hadden voorgesteld. Daarbij is het natuurlijk ook slecht dat hun talent wordt verspild en dat we als maatschappij niet maximaal profiteren van de investering die is gedaan in de opleiding van deze mensen.

Ik heb het idee dat de overheid weinig oog heeft voor dit probleem. En dat ook bedrijven vaak alleen naar de korte termijn kijken en zich niet realiseren dat dit op de lange termijn verkeerd kan uitpakken. Bedrijven zijn inmiddels door de overheid verplicht om minimaal 5 procent van hun medewerkersbestand in te vullen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Je zou kunnen stellen dat ook veel van jongeren van nu, ook hoogopgeleide jongeren, inmiddels een afstand hebben tot de arbeidsmarkt omdat ze niet de werkervaring opdoen die ze moeten opdoen. Bedrijven zouden, ondanks de crisis, toch meer plekken voor deze jongeren moeten creëren op het juiste niveau. Maar ondernemers moeten erg op de kosten letten, daarom zou het prettig zijn als de overheid dat zou stimuleren en ondersteunen. Daarmee helpen we niet alleen deze jongeren op weg, maar ook de lager opgeleide jongeren die nu thuis zitten omdat hun werk is weggekaapt. Het zou een mooie impuls zijn voor het bedrijfsleven en dus de economie. En zo'n impuls kunnen we na zes jaar crisis (and counting) misschien wel eens gebruiken.

Geert van de Laar, Concerndirecteur Facilitaire Bedrijven Nederland 

Gerelateerde artikelen

Door facilitaironline.nl te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen